Monday, April 11, 2011

nEw eNtrY @ cItE bArU..

Slm pagi n slm penuh kemesrsaan..Oh sudah lama tidak menghupdate blog ni..dh brp bulan yer..2, 3, .7 bulan sdh tdk menghupdate blog ini..sdh bersrg sude..bz kew? Entah la..yg pasti bile dh start buat keje (buat keje la sgt..tgk KOREAN DRAMA je lebih ..huhuhu)  memang xtgk la umh ni..huhu tu yg bersrg tuh..xkisah la bersrg ke bersawang ke..xrmi sgt tetamu nk menjengah ke umh ini..huhuhu..
Hmm..cmne nk start ek? Bermula bulan September 2010...
Start buat FYP..pesent 2 November..duk mengadap laptop je keje aku 24 jam..nk muntah aku tgk coding..wek wek wek...but i`ve to be strong..nk xnk kene buat jugak..pgi smpi ptg pegi library..ari2 plak tuh..library pn dh muak tgk aku agknye..setelah berpent lelah(kunun la..hehehe) bersama ain, su n ziana n xlupa gk kpd asmat n zein n xlupe gk my rumet..wani yg terpksa mendengr bebelan aku setiap hri..hehhehe (sori to wni)..

tgk wt FYP..

muntah, muntah n muntah lagi..

 Setelah berhempas pulas coding mengcoding..mk kami telah berjaya menyiapkan, membentng n menghntr tesis FYP kami n berseronk-seronak..xsmpt nk jejaln sgt ngn diorng sbb ms terlalu singkt..tp ms yg diluangkn merupakn memori yg cukup indh dlm idup aku spnjg bergelar student di UMT tercinta..Thnx a lot to korng yg sgt2 mengmbil bert sesama kite..Xlupe gk wt pensyarah (En Zailani, Dr Suzuri, Dr Mai, En Md Nor, n sume lecturer yg telah byk bg ilmu n support kt ktorg. Memng xkn kulupa smpi akhir..Thnx sgt2..I really appreciate it..
bz coding mengcoding..(kunun la..heheh)


budget le plak aku kt cni..hehe

berseronok seronak di Pantai Tok Jembal

pe kene ngn aku kt belakng tuh? chet..

Dh hbs fyp..duk umh je la aku menggemukkan bdn smbil melayan KOREAAAAAAAAAAAA..hahahaha...

Saturday, October 30, 2010

Wednesday, September 22, 2010

raYer oh raYer...

Salam aidilfitri 1431 buat semua umat Islam di seluruh dunia..(chet..mcm salam perantau la plak..heheh)..tak lambat lagi rasenye ucapan aku ni sbb ari ni pun baru 15 syawal...orang len pn masih galak lagi beraya..menu raya tahun ni..roti jala + rendang daging + gulai ayam + spageti..raya tahun ni macam biasa..bangun pagi mulut aku akan sentiasa terbuka luas dan keje nyer membebel je sebab adik-adik laki aku yang 2 orang tuh..bukan senang nak dikejutkan. Almaklumlah..malam2 raya pun jadi pasukan RELA kawasan Kg Pengkalan Nangka. So aku dengan penuh bangga nya kerana ke`RELA`an adik2 ku yang dua ketul org tu..mengejutkan mereka pepagi untuk pegi sembahyang raya..dengan bebelan aku tuh...Aku pn xtau la kt radio mane ntah aku keje.. Nak bangun tu Ya Allah...Allah je yang tau betapa susahnya nak kejutkan geng RELA ni kan. Dah kejut, bangun sekejap..tido balik!..Allah..memang menguji tahap darah tinggi dalam badan aku lah adik-adik aku tuh. Memang sengaja nak test aku la pepagi buta ni kan..nak xnak..aku terpaksa menggunakan kaedah yang memang diperakui oleh SIRIM and ma aku..iaitu..semburan air!!! Ohw..aku memang suke sembur menyembur ni kan..Time nak sembur tu reti lah pulak nak bangun. Ish..memang menyusahkan aku betul la. Dah la aku nak kene panaskan lauk raya + nak kene wat spageti  (tetibe lak ade menu baru..ma aku la ni tetibe mengidam nak makan spageti lak pepagi raya ni kan..so..buat je la..) + isi kuih raya + bla..bla..bla..diorang pulak sengaja menambah bara yang tersimpan. Ingat aku xde keje lain ke nak buat ah? Dah bangun..nak mandi pun nak kene dengar ceramah aku jugak..Allah..geram tul la..ish..agaknya diorang ni suke dengar aku bagi tazkirah pepagi buta ni kan.. Surau yang kt umah aku tuh dah sembahyang dah..diorang ni duk bilik air lagi..siap nyanyi lagu raya pulak tuh..Allah..memang menguji tahap darah tinggi aku!!! Dah siap2 nak pegi ni...sempat lagi memanaskan enjin..Allah...!!!! Orang dah habis sembahyang raya..dia baru nak pegi..dah tu..balik pulak awal dari org len..ish3..pe nak jadi la...begitulah permulaan pagi raya aku..tiap-tiap tahun begitulah...Dah habis sesi pagi..balik sembahyang raya..mandi2 + siap2 + pi umah atuk dan bersua muka dengan uncle2 n untie2 aku yg time ry br leh jumpe..n then pi umah tok sedara aku (aka jiran atuk aku) + n then balik umah mek..huhuhu...Aaahhh..lupe nak tambah ber`skype` @ ber `ym` @ ber`fb` dengan akak aku yang jauh di benua lain...Begitulah rutin raya pertama aku tiap-tiap tahun yang tak pernah berubah..pape pun.. selamat ari raya....maaf zahir batin..huhuhu..salam syawal 1431...


                                               di rumah mek..tetapi aku yg xde..geram!!!!!!!

Monday, August 30, 2010

~nAk bALik raYa!!!!!!!!!!~

Salam dunia..salam semua..salam hari raya...Tetibe teringat lagu ni kan..wa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nak balik raya!!!  Mood nk balik kg ni dh membuak2 dh ni..Hati aku dh xde dh kt cni..Nak balik!!! Aku dh xsabar nak pergi shopping brg2 raye nih...Tudung aku xbeli lagi..baju satu pasang lagi...(Haruskah?? Harus yew..sbb baju raya baru ade satu..at least due ye..hahahah)

kalau la de saiz macam aku ni..kn besh.. pic : Mr G


 Tapi aku balik ari jumaat ni  sbb ari rabu aku de presentation proposal n 2hb tuh aku kene siapkan proposal sistem aku yang dah banyak kali diedit!! Oh..tidak!! Tapi apakan daya..kerana kau PITAku sayang..aku relakan jua..oh tidak!!! Otak dah penat memikio bende2 nih ni..Sakit kepala aku!! Rasa cm xsbr2 nk present abih2..lepas tuh..ah..selamat satu perkara...Dah berapa minggu buat bendalah ni jew.. Otak pn cm dh xbetul dh aku rase... Aku nk lepaskn segala-gala yang membuku di jiwa ini!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oh...cepatlah kau pergi wahai PITA!!!!!!!!!!!!!!!!

cm ni la time presentation nti.. pic : Mr G



otak dah beku... pic : Mr G

Thursday, August 26, 2010

~bUbUr jAgUng ku sAyaNG~

Tetibe jew aku jadi sayang sgt kt bubur jagung yang aku beli kt karnival ramadhan ari tuh..await?? bakpo?? sebabnye kerana kau bubur jagung...aku telah mengalami proses penghasilan toksik yang sangat lancar yew....hhahahahah..bagus3...=D

                                                                         pic : Mr G

Entah apebende tah makcik tu letak lam bubur tu smpikn aku n ain telah mengalami proses yang sama..oh..duhai bubur jagung...asal la bile aku tgk ko aku jadi sayang sangat kat ko?? oh..aku telah jatuh cinta dengan kaw...hahahahahha..sengal punyer bubur..ko buat aku jadi pengunjung bilik air yang cemerlang tau tak!!!!!

pic : Mr G..berapa kali aku masuk kuar tandas!!


Xnk dah mkn bubur jagung makcik tuh!!!.Nampak je sedap..tapi hampeh!!.Chet!! Tinggal terawih satu malam!!!!

                                                       pic : Mr G..kerana kau bubur jagung..

Moral of the story..: Kot ye pn terliur sangat..jgn beli kt tmpt2 yg diragui kebersihannya..oh tidak!!!!.Perutku meragam lagi!!!